Persoonlijk

Genomineerd voor de Liebster award 2018!!

We zijn genomineerd voor de Liebster award 2018. The Liebster Award is een virtuele award om de kleinere beginnende blogs in het zonnetje te zetten. 

Twee jaar geleden vertrokken wij richting Zuid-Amerika, onze eerste grote reis samen. De beste keuze die we konden maken, wat een avonturen en wat een mooie herinneringen hebben wij aan deze tijd. En waar vele mensen ons al voor waarschuwde gebeurde: het reisvirus werd door deze reis nog heftiger dan we beiden van tevoren al hadden. Reizen is zo fijn! Waar we allereerst begonnen met onze (eeuwenlange) verhalen uit Zuid-Amerika te delen op een simpele blog voor familie, vrienden en andere geïnteresseerden kwam in de loop van de tijd het idee om het om te bouwen naar een echte website waar we tips en tricks kunnen delen over reizen. En niet durven dromen dat na een paar maanden van het officieel lanceren van deze website, we genomineerd zijn voor de Liebster award!! Super bedankt Leonie Linotte van La La Leo voor het nomineren van BM scratch the world!

Leonie heeft ons vragen gesteld die we natuurlijk graag willen beantwoorden in dit artikel.

Kun je vertellen over de meest bijzondere persoon die je tijdens je reis hebt ontmoet?

Tijdens onze reizen hebben we vele bijzondere mensen ontmoet. Met meerdere mensen hebben wij nog regelmatig contact. Maar als we er dan toch maar eentje mogen noemen is dat Sylvia uit Argentinië. We boekten via Airbnb een kamer in haar huis in Puerto Madryn. Het was een gok, want ze was nog maar net begonnen bij Airbnb en had nog weinig recensies. Ondanks dat de plek waarvoor we daar waren flink tegenviel (later hierover meer) hebben wij een fantastische tijd gehad bij haar thuis. Het voelde als thuiskomen bij een (nieuwe) familie. Voelde we ons niet helemaal fit? Dan stond er een kopje thee klaar. Betrok ons bij familiedingen als etentjes, oppassen op haar kleinzoon, optreden van haar dochter en nam op onze eerste dag mee naar de Tourist information om over excursies te informeren. Ook stond ze klaar om overal heen te bellen toen we de verkeerde bustickets gekocht bleken te hebben. Ondanks dat we daar maar 5 nachten waren was het lang genoeg om een goede band op te bouwen. Regelmatig hebben we nog contact met haar.

Ben je wel eens tijdens het reizen in een situatie terecht gekomen waarbij je dacht ‘Oops… Dat ging maar net goed!’ Zo ja wat was er gebeurd?

Tijdens een busrit in Myanmar van Hsipaw naar Kalaw kreeg onze bus een klapband. De rit zelf was al vrij heftig met haarspeldbochten waarbij de bus met het maken van een bocht half over de afgrond hing. Momenten waarbij je al even snel je ogen dichtknijpt. Tel daarbij de vele wagenzieke mensen om ons heen bij op en het staat in de top 5 meest heftige busreizen. Toen we vervolgens uit een van de vele haarspeldbocht stukken kwamen hoorde we ineens een rare knal. De bus bewoog wat heen en weer en werd aan de kant van de weg stilgezet. We hadden absoluut het geluk dat de bus op dat moment weinig snelheid had. Vervolgens hebben we een paar uur stil gestaan. De band die mee was bleek al lek en moesten wachten op een bus die voorbij kwam met een juiste band. Deze werd (met alle mensen nog zittend in de bus) vrij amateuristisch erop gezet en met wat tape vastgeplakt. De rest van de reis hebben we met schietgebedjes doorstaan.

Het leven als reiziger gaat niet alleen over rozen. Wat is het naars wat je hebt meegemaakt tijdens een van je reizen?

Michelle was op reis in Mexico waarbij ze is gebeten door een insect op haar voet. Door een allergische reactie op dit beestje werd haar voet zo opgezwollen en pijnlijk. Bij een bezoekje aan een ziekenhuis bleek het ontstoken. Maar met een prik in haar bil en een lading medicijnen ging het al snel beter! Een eerste keer naar een Buitenlands ziekenhuis moest natuurlijk een keer gebeuren.

Heb je tijdens je reis andere, misschien rare en of gewoonten die je thuis in Nederland niet hebt? En zo ja wat?

Echt andere of rare gewoontes hebben we niet echt op reis. Maar ondanks dat we in Nederland ook geen moeite hebben om contacten te leggen gaat dit op reis toch altijd een stuk makkelijker. Daarnaast slapen we op reis makkelijker op een plek die iets minder proper is en hechten we minder waarde aan een eigen badkamer of warme douche (al is dat na een hike of drukke dag toch wel gewoon prettig om te hebben). Iets waar je in Nederland toch altijd weer gauw aan went. Ook de fanatieke hikers die we met regelmaat zijn op reis herken je in Nederland bijna niet terug, haha, want hier wandelen we niet zo heel vaak.

Waar zou je nou nooit meer naar toe gaan en waarom?

Alicante in Spanje vonden we beiden niet de sfeer hebben die normaal Spaanse steden hebben. Het heeft leuke plekjes en een fijn strand maar de Spaanse sfeer waarom wij naar Spanje gaan misten wij hier totaal. Het is heel erg gericht op toeristen en overwinteraars met grote appartementencomplexen.

Zijn er reizen waar je zulk hoge verwachtingen bij had die daarom een beetje tegenvielen en zo ja welke?

Het zou er wemelen van de bijzondere dieren in dit stukje natuur, het schiereiland Valdez in Argentinië bij Puerto Madryn. Vincuña’s, gordeldieren, pinguïns en zeeolifanten en in het juiste seizoen is dit de enige plek op aarde waar orka’s zeeleeuwen aanvallen door uit een golf het strand op te glijden. Maar deze plek voor ons was een grote tegenvaller. Allereerst was deze excursie een groot gat in ons reisbudget en daarnaast brachten we de hele dag door met gepensioneerde die en geen Engels spraken en een rondje om de bus lopen bij een stop al genoeg vonden waardoor wij steeds werden teruggefloten. De zeeolifanten waren nergens te bekennen, de eerste pinguïn een dode en de vincuña’s bleken we al eens dichterbij gezien te hebben. Ook de orka’s hebben we niet gezien. Natuurlijk zijn en blijven het dieren die doen wat ze zelf willen maar om de kans te vergroten moet je op de beste plek zijn met vloed en wij waren er met eb. Al met al een vrij grote teleurstelling.

Waar had je juist helemaal geen verwachtingen bij en vond je achteraf super vet?!

Voordat we naar Zuid-Amerika gingen lazen we veel over mooie hikes. De meeste zouden wij echt niet doen! Maar nooit hadden wij gedacht dat we zoveel hikes zouden maken in die vijf maanden. En dat we het nog leuk zouden vinden ook! We hebben de mooiste plekken gezien met deze hikes en zijn blij dat we toch wandelschoenen hadden meegenomen! Tegenwoordig zit er zelfs regelmatig een hike in onze reizen. En ondanks we tijdens het lopen, deze activiteit regelmatig kunnen vervloeken zijn we aan het eind altijd blij dat we het weer gedaan hebben.

Wat is je grootste reisblunder?

De grootste reisblunder komt van Bart. Samen een weekendje weg was iets waar we al een tijd naar uitkeken. Bart had alles geregeld en alles was een totale verrassing voor Michelle. Tegenwoordig controleren ze alleen nog je paspoort bij de gate voor het boarden en dat hebben we geweten. Bij het boarden klapt Bart zijn paspoort open en ziet dat hij niet zijn eigen paspoort heeft meegenomen maar die van zijn vader. En het toeval mocht ook nog eens zo zijn dat je naar Frankrijk als enige land in Europa je niet mag identificeren met je rijbewijs. Zo kort zijn we nog nooit op Schiphol  geweest!

Het leuke aan deze nominatie is dat wij 5 andere (nieuwe) bloggers mag nomineren. Wij nomineren de volgende bloggers voor de Liebster award 2018:
Wij willen jullie graag de volgende vragen stellen:
 • Welke mooie/verdrietige/leuke/saaie etc. herinnering komt als eerste in je op wanneer je aan een van je reizen denkt?
 • Reis je graag alleen of met een reismaatje? En waarom?
 • Wat pak je als eerste in als je op reis gaat?
 • Wat is je favoriete souvenir die je mee naar Nederland hebt genomen?
 • Wat is het gekste dat je op een reis hebt meegemaakt?
 • Wat is jouw favoriete buitenlandse gerecht?
 • Wat mis je het meest uit Nederland als je op reis bent?
 • Wat was het grootste cultuurverschil wat je ooit hebt ervaren en waar was dat?
 • Als je buiten Nederland zou moeten wonen, welk land kies je dan en waarom juist dit land?
 • Wat zijn je toekomstdromen voor je blog?
 • Welke 3 bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist?

 

Wij hopen dat jullie het leuk vinden om genomineerd te worden en dat jullie nog niet eerder genomineerd zijn! Wij zijn verder erg benieuwd naar jullie antwoorden op bovenstaande vragen.

 

 

 

4 Comments

 1. Malou

  20/04/2018 at 04:04

  Wat leuk! Bedankt voor je nominatie 😊

  Ik herken wel wat je schrijft over Alicante en de grote appartementen, dat was ook mijn ervaring en is jammer van zo’n kustplaatsje, maar genoeg andere plaatsen waar je de authentieke Spaanse sferen kunt proeven. Veel succes met jullie blog, blijf jullie zeker volgen ☀️

  1. bmscratchtheworld

   20/04/2018 at 21:43

   Dankjewel! Spanje heeft absoluut nog heel veel andere mooie plekken waar nog steeds die authentieke sfeer is!

 2. Laura| Billenbloot Kokosnoot

  20/04/2018 at 14:58

  Gefeliciteerd Michelle met dit leuke award! Leuk om zo wat meer over jullie te weten te komen.

  1. bmscratchtheworld

   20/04/2018 at 21:42

   Dankjewel! Wij vonden het ook erg leuk om deze vragen te beantwoorden.

Geef een reactie