Azië, Reisdagboek avonturen, Thailand

Landen in Bangkok

Reisdagboek – Drukte en chaos zijn de eerste woorden die in ons opkomen bij het schrijven van dit blog. Het was zeker even wennen want Leiden is er niets bij. Maar Bangkok vonden wij zeker een leuke stad, ondanks dat de overleden koning soms een beetje roet in het eten gooiden.

Een overstap in China

Onze eerste reis naar Azië samen is een feit. Op 3 november namen wij afscheid van familie op Schiphol en vertrokken wij dan echt naar dit continent. Na een lange vlucht van ongeveer 11 uur landden wij in Guangzhou, China. Van de overstaptijd was niets meer over door (vinden wij) nutteloze controles en daardoor lange rijen. Zo kregen wij een nieuwe boardingpass (gewoon omdat ze dat nodig vonden want dit was een echte Chinese boardingpass), moest onze handbagage nog eens gecheckt worden en vervolgens werd nogmaals deze nieuw boardingspass gecheckt. Allemaal door mensen die er super erg plezier in leken te hebben, not. Dus eenmaal bij de gate konden we gelijk boarden en op naar de echte eindbestemming; Bangkok. Van deze vlucht hebben we vrij weinig meegekregen. We hebben wat happen eten genomen en zijn beide een soort van in slaap gevallen (zoals je dat in een vliegtuig kan) en werden wakker gemaakt omdat we gingen landen. Nu zijn de Chinezen ook op dit gebied erg stipt want ready voor landing; bleken we nog rond de 45 minuten in de lucht hangen. Waar was deze haast voor nodig?

We zijn in Bangkok!

Maar daar is Bangkok! Het is even zoeken op dit grote vliegveld maar uiteindelijk hebben we de stempel, YES! En gaan we op zoek naar vervoer richting ons hotel. We nemen de metro richting de laatste halte en belanden in de drukte van de stad. Hier onderweg naar een taxi haalt een vrouwtje ons in op de trap en waarschuwt ons dat we geen taxi moeten nemen bij deze standplaats. Dan zouden wij veel te veel betalen. Na een kort praatje nemen we afscheid en lopen we iets verder de straat in. We nemen een taxi en met de drukte van Bangkok ben je niet met 8 minuten op je bestemming zoals de tomtom zegt maar zo een half uur tot 45 minuten later. Welkom in de drukte! Eenmaal in ons hotel worden we ontvangen met een verse fruitsalade en een glas koud water. Die gastvrouw kon onze gedachten lezen. Eenmaal in de kamer houden we een vroege siësta om even bij te komen van de trip. Het hotel ligt midden in een wijk tussen de lokale bevolking en bij een klooster. Iedere keer als we de stad in willen komen we langs de bewoners die lekker buiten hangen.

Op zoek naar het paleis

Ons hotel blijkt daarnaast een fantastische ligging te hebben. Op loopafstand van diverse bezienswaardigheden. Zo doen wij een poging tot het paleis van de koning maar onderweg hoorden wij dat die gesloten was vanwege de crematie van de overleden koning. We lopen een rondje en komen terecht op Khoa San road. Dé backpackersstraat van Bangkok… Wij waren niet zo enthousiast als de andere backpackers over de vele verkopers, neonlichten en uithangborden maar wellicht ligt dat aan het feit dat wij gewoon veel van cultuur en lokale bevolking houden. En zo doen wij even een drankje, lopen wat rond en uiteindelijk belanden we als de avond valt in een smaller straatje van deze backpackersstraat en dit vonden wij dan wel weer wat gezelliger.  Verlichtte lampionnen, gezellige eettentjes en muziek.

Winderig Bangkok

De volgende dag zouden wij een fietsrit van 3 uur doen maar wanneer wij onze ogen vroeg open doen horen we de wind heel hard waaien. Nu kunnen wij wel tegen een stootje maar vonden wij het zonde van de beleving als we nauwelijks vooruit zouden komen. Want het waaide echt heel erg hard, ook de receptioniste vond het erg vreemd. We namen contact op met het bureau en zo hebben wij de tour omgeboekt voor na de reis door Myanmar wanneer we weer terugkomen in Bangkok.

Bezoek aan een eerste tempel

Met de vrije tijd besluiten wij een nieuwe poging te doen voor een bezoekje aan het paleis van de koning. Eenmaal daar bleek het een menigte van jewelste en hadden wij ook nog eens ons paspoort nodig die veilig in het hotel lagen. Alweer een nee voor dit bezoekje. Vervolgens willen we door naar de tempel Wat Pho, voor de liggende Buddha. Maar bijna bij de tempel hoorden wij dat deze gesloten is tot 15.00u voor toeristen vanwege de lokale bevolking die aan het bidden zijn wat ook te maken heeft met de crematie van de overleden koning. Dan maar doen wat we graag doen en dat is ronddwalen door de stad. Zo komen we toevallig bij een andere mooie tempel waar ook van alles aan de hand blijkt te zijn voor de crematie van de overleden koning die vorige week heeft plaatsgevonden. Er bleek namelijk in deze tempel ook een deel van het as te liggen. We voelen ons een beetje ongemakkelijk om als enige toeristen in deze tempel met biddende mensen te lopen dus we maken geen foto’s binnen.

De grootste markt van de wereld?

We dwalen wat rond in de tempel en erbuiten en komen vervolgens door een deel van Chinatown. De receptioniste had ons geadviseerd om zeker de weekendmarkt Chatuchak in Bangkok te bezoeken. Dit is een van de grootste markten van Thailand en wellicht zelfs in de wereld. En daar houden wij wel van! We pakken een bus (dit is makkelijker gezegd dan gedaan in Bangkok) en worden uiteindelijk na een ritje naar de andere kant van de stad gedropt bij de markt. En deze markt is: GROOT! Er kwam geen einde aan. Alles werd verkocht, materieel gezien. Maar ook konden de eettentjes niet ontbreken. We hebben onze ogen uitgekeken en natuurlijk ook wat dingetjes geproefd. Maar buiten dat is onze portemonnee is onze zak gebleven. We moeten nog een maand met die backpack..

Tijd voor Myanmar

Op de terugweg begon het ineens te regenen en koelde het qua temperatuur ook ineens af; hebben wij dit!  Maar na een hapje eten besluiten we vroeg naar bed te gaan want de volgende dag gaat de wekker om 4.15u, want we hebben een vlucht naar Yangon, Myanmar. En inmiddels zijn we bekend met het verkeer in Bangkok dus we willen geen risico lopen.

Ons volgende blog komt dan eindelijk echt uit Myanmar! Wij zijn erg benieuwd.

Liefs, Bart & Michelle

Wist je dat:
 • De koning van Bangkok inmiddels al een jaar overleden is en dus pas vorige week gecremeerd?
 • Er door de hele stad foto’s hangen van deze koning?
 • We het niet aandurfden om de schorpioenen, krekels en andere insecten te eten die ze verkopen in de backpackersstraat voor toeristen?
 • Bart dacht een veilig gerecht te kiezen op de eerste avond en deze enorm pittig was?
 • De Chatuchakmarkt rond de 15.000 kramen heeft? Zowel overdekt als buiten. Dit hebben wij lang niet allemaal gezien.
 • Deze markt niet alleen voor toeristen is maar ook de lokale bevolking zijn inkopen doet?
 • Het best leuk was om tussen de lokale bevolking in Bangkok te slapen maar we bijna niet geslapen hebben vanwege de overlast? Mensen, vechtende katten, honden, kinderen; we hebben van alles gehoord ‘s nachts…
 • We gaan vliegen met Thai Lion Air en we dat best wel spannend vinden?

 

1 Comment

 1. Martha

  12/11/2017 at 09:22

  Wat een leuk verhaal van Bangkok. Maar goed dat jullie op de terugreis nog de dingen kunnen zien wat nu niet lukte. Veel plezier in Myanmar😗

Geef een reactie