Argentinië, Reisbudget, Zuid-Amerika

Reisbudget Argentinië, wat gaven wij uit?

Naast dat wij je graag meenemen op onze reizen en avonturen vertellen wij jou ook graag over hoeveel wij hebben uitgegeven tijdens de diverse reizen. In dit blog vertellen wij hoeveel wij hebben uitgegeven aan onze reis in Argentinië. En met deze hulp kun je wellicht je eigen reisbudget voor Argentinië bepalen.

Disclaimer: Je kunt een reis naar Argentinië zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Zelf reizen wij met twee personen op een relatief laag budget. Je vindt in Argentinië echter restaurants en hotels voor ieder budget.

Onze uitgaven

Bij de meeste reizen houden we onze kosten netjes bij in een excelsheet. Ingedeeld op accommodaties, eten & drinken (inclusief boodschappen), excursies en vervoer. Alle genoemde bedragen zijn totaal voor 2 personen.

In totaal zijn wij 35 dagen in Argentinië gebleven.

Accommodaties

Hieronder vallen alle slaapplekken. Wij kiezen vaak voor budget maar comfortabel en daarom gaat onze voorkeur naar een tweepersoonskamer met of zonder eigen badkamer. In Argentinië hebben wij meerdere keren gebruik gemaakt van Airbnb. Dit zodat wij de beschikking hadden over een eigen keuken en kosten konden besparen door eigen maaltijden te koken. Ook is een dorm in een hostel een enkele keer voorgekomen wanneer een tweepersoonskamer een stuk duurder bleek. De berekening die wij maken is 2 bedden in een kleine dorm afwegen tegen een tweepersoonskamer en de kwaliteit hiervan. En soms zijn we gewoon toe aan wat privacy en een plek waar we niet op onze spullen hoeven te letten omdat wij als enige in de kamer komen. Een keuze die je natuurlijk zelf kunt maken.

In totaal hebben wij in 11 verschillende accommodaties geslapen verdeeld over 28 nachten. De overige nachten namen wij een nachtbus. In enkele van onze gekozen accommodaties was ontbijt inbegrepen.

 

 

 

 

Eten & drinken

Hieronder vallen alle maaltijden per dag en de boodschappenuitgaven. In Argentinië hebben wij regelmatig zelf gekookt om kosten te besparen. Dit omdat wij Argentinië vrij prijzig vonden op bepaalde vlakken. Op eten kun je dan het makkelijkste besparen door zelf te koken. Maar we hebben zeker heerlijke empanadas of een stuk steak gegeten. En vergeet de heerlijke Argentijnse wijnen niet waar we ook regelmatig wat glazen van hebben geprobeerd!

 

 

 

Excursies

Excursies kiezen wij voornamelijk op goed gevoel maar ook de prijs speelt zeker mee. Regelmatig ‘shoppen’ we langs de vele aanbieders. Argentinië kan vrij prijzig zijn op het gebied van excursies. Voor vele natuurparken/gebieden dient er een entreeprijs betaald te worden. Sommige gebieden zijn moeilijk zelfstandig te bezoeken waardoor je bijna verplicht bent om een excursie te boeken als je het niet wilt missen. En sommige excursies zijn gewoon once in a lifetime zoals tangoles in Buenos Aires. Bepaalde dingen willen we natuurlijk niet missen.

  • Entreeprijzen
  • Hop on Hop off bus Buenos Aires
  • Tangoles Buenos Aires
  • Excursie Peninsula Valdés
  • Toegang Perito Moreno Gletsjer
  • Toegang Lago Puelo
  • Excursie Cerro Tronado
  • Wijnproeverijen

 

 

 

Vervoer

Vervoer in Argentinië is prijzig en is dan ook de grootste kostenpost van ons budget. In Argentinië is het voornaamste vervoer de bus. Er rijden verschillende grote maatschappijen op diverse routes door het land. De grootste afstanden deden wij met zeer comfortabele nachtbussen (5x). Maar de prijzen voor de grote afstanden lopen flink op. We hebben ook veel reizigers over liften gehoord, voornamelijk in Patagonië, maar hebben zelf ervoor gekozen dit niet te doen.

In steden namen wij, wanneer we met al onze spullen liepen en het busstation afgelegen lag, soms een taxi om bij onze accommodatie te komen. In Buenos Aires maakten we veel gebruik van de betaalbare metro. En daarnaast hebben we in Noord-Argentinië een auto gehuurd voor 5 dagen voor een roadtrip. Iets wat wij enorm graag wilden doen maar niet echt budgetproof is in Argentinië. Wanneer je andere reizigers kunt vinden kun je de kosten delen en wordt dit absoluut lager! Helaas waren er weinig andere reizigers te vinden toen wij er waren. Maar dat was het absoluut waard.

Totale uitgaven & reisbudget per dag

Als we alle bovengenoemde onderdelen bij elkaar optellen komen we op het volgende totale bedrag uit. Het bedrag is een totaal bedrag van 35 dagen voor 2 personen:

 

 

 

 

 

Overige kosten

Een paar kosten hebben wij niet meegenomen in de bovenstaande berekeningen:

  • Vanuit Brazilië zijn wij over land naar Argentinië gereisd. Hierdoor hebben wij ons vliegticket naar Zuid-Amerika niet meegerekend in het reisbudget van Argentinië.
  • Pintransactiekosten bank Argentinië + bank Nederland: €141,67 (totaal 2 personen). Geld opnemen is prijzig in Argentinië door een maximum bedrag dat je vanuit de banken in Argentinië steeds maar mag opnemen en de toeslag die daar op wordt berekend door de Argentijnse bank.

 

Voor we vertrokken hadden wij een reisbudget ingesteld van ongeveer €50 per persoon per dag. Ondanks dat Argentinië het duurste land was van onze reis door Zuid-Amerika zijn we binnen dit budget gebleven zonder dat we het idee hebben dingen te hebben moeten overslaan. We hebben proberen wat te besparen door regelmatig zelf te koken maar hebben verder fatsoenlijk en comfortabel gereisd en tegelijkertijd veel gezien van dit mooie land. Natuurlijk hangt het af van de keuzes die je zelf maakt. Heb je tips nodig of hulp bij het plannen van jouw reis door Argentinië? Schroom niet en contact ons!

Vallen onze uitgaven in Argentinië je mee of tegen?

*Deze prijzen gelden in 2016. We hebben recent onderzoek gedaan (mei 2018) en gezien dat de busprijzen op de door ons gemaakte routes vrijwel gelijk zijn gebleven. Ook de entreeprijzen zijn bijna niet veranderd. Toch willen we een kanttekening maken en je er op wijzen om rekening te houden in je reisvoorbereiding dat prijzen kunnen veranderen. Mocht je grote prijsverschillen meemaken, laat het ons weten!

 

Geef een reactie