Azië, Myanmar, Reisbudget

Reisbudget Myanmar, wat gaven wij uit?

Naast dat wij je graag meenemen op onze reizen en avonturen vertellen wij jou in dit blog hoeveel wij hebben uitgegeven aan onze reis in Myanmar. En met deze hulp kun je wellicht je eigen reisbudget voor Myanmar bepalen!

Disclaimer: Je kunt een reis naar Myanmar zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Zelf reizen wij met twee personen op een relatief laag budget.  Toch hebben wij in Myanmar soms voor een luxer alternatief gekozen omdat dit ook onze enige vakantie van het jaar was. Je vindt in Myanmar echter restaurants en hotels voor ieder budget. 

Onze uitgaven

Bij de meeste reizen houden we onze kosten netjes bij in een excelsheet. Ingedeeld op accommodaties, eten & drinken (inclusief boodschappen), excursies en vervoer. Alle genoemde bedragen zijn totaal voor 2 personen.

In totaal zijn wij 25 dagen in Myanmar gebleven.

Accommodaties

Hieronder vallen alle slaapplekken. Wij kiezen vaak voor budget maar comfortabel en daarom gaat onze voorkeur naar een tweepersoonskamer met of zonder eigen badkamer. Hostels zijn er nog vrij weinig en zo kom je regelmatig uit bij een hotel in Myanmar. Helaas is Airbnb er verboden door de overheid. In Myanmar hebben we op bepaalde plekken ook voor iets meer luxe gekozen om te relaxen omdat het ook een vakantie voor ons was. In totaal hebben wij in 9 verschillende accommodaties geslapen verdeeld over 19 nachten. De overige nachten namen wij een nachtbus of waren wij op een tour waarbij de slaapkosten inbegrepen zaten. Hierover meer onder excursies. Bij de meeste accommodaties was ontbijt inbegrepen.

 Eten & drinken

Hieronder vallen alle maaltijden per dag en de boodschappenuitgaven (water, chips, koekjes, drank etc.). In Myanmar zijn wij zo goed als iedere avond uiteten geweest en ook regelmatig voor de lunch of een drankje (biertje/sapje) en hapje tussendoor. Dit omdat er in de hotels geen kookfaciliteiten zijn en het eten er buiten de deur in Myanmar erg goedkoop is. Bij de meeste accommodaties was ontbijt inbegrepen. We kozen restaurants op goede recensies omdat we door onze strakke planning niet ziek wilde worden door voedselvergiftiging. Maar regelmatig kochten we een loempia of snack op de markt. De uitgaven van eten & drinken kan dus zeker omlaag wanneer je geen alcohol drinkt of alleen maar bij straattentjes eet.

 

 

 

 

Excursies

Excursies kiezen wij voornamelijk op goed gevoel maar ook de prijs speelt zeker mee. Regelmatig ‘shoppen’ we langs de vele aanbieders. In Myanmar zijn de meeste excursies zeer betaalbaar. Ook kan je nog veel zelf doen op de scooter en is op veel plekken een excursie (nog) niet verplicht.

 • Entreeprijzen
 • Circle train Mandalay
 • Scooterhuur 3x
 • Bagan met gids
 • Privévervoer in Monywa
 • Gids in Mandalay
 • Olifanten Sanctuary
 • Hike Kalaw – Inle lake 3 dagen
 • Kookcursus
 • Tour over Inle lake

De Olifanten Sanctuary in Kalaw wilden wij heel graag doen omdat het nog erg kleinschalig is daardoor waren de kosten voor deze dag hier wel een stuk uit verhouding vergeleken de andere excursies. Maar het was het zeker waard!

Vervoer

In Myanmar hebben wij op verschillende manieren gereisd tussen de plaatsen die wij bezochten. Wij houden er van om verschillende soorten vervoer in een land uit te testen. Zo ook in Myanmar.

 • Vlucht Bangkok – Yangon, Myanmar: €61,50 (2 personen)
 • 1x met de trein
 • 3x nachtbus
 • 2x lokale minibus
 • Privé Taxi
 • Gedeelde Taxi

 Totale uitgaven & reisbudget per dag

Als we alle bovengenoemde onderdelen bij elkaar optellen komen we op het volgende totale bedrag uit. Het bedrag is een totaal bedrag van 25 dagen voor 2 personen:

Overige kosten

Een paar kosten hebben wij niet meegenomen in de bovenstaande berekeningen:

 • Retourticket Amsterdam Schiphol – Bangkok: €437,49 (per persoon)
 • Visumkosten Myanmar: €43,50 (per persoon)
 • Pintransactiekosten bank Myanmar + bank Nederland: €44,66 (totaal 2 personen)

Reizen met een budget maar op comfortabele manier hoeft niet perse een fortuin te kosten zoals je ziet.  Ook wanneer je wat langer op één plek blijft en op de lokale markt eet kunnen je kosten nog minder worden. Het hangt natuurlijk allemaal af van die keuzes die je zelf maakt. Wij hadden daarnaast mazzel met ons vliegticket naar Bangkok en hebben wij op tijd een betaalbaar ticket naar Myanmar kunnen boeken. Heb je tips nodig of hulp bij het zoeken naar een vliegticket? Schroom niet en contact ons!

Vallen onze uitgaven in Myanmar je mee of tegen?

 

*Deze prijzen gelden in november 2017. Houdt er rekening mee in je reisvoorbereiding dat prijzen kunnen veranderen. 

 

 

6 Comments

 1. Dewi van Deurzen - Backpack vol verhalen

  11/03/2018 at 19:58

  Leuk om te lezen! Ik hoor vaak dat Myanmar vergeleken met andere landen in Zuidoost Azië een stuk duurder is, maar jullie budget valt me reuze mee! 🙂

  1. bmscratchtheworld

   12/03/2018 at 15:56

   Bedankt voor je reactie! Ja, wij vonden ook dat het erg mee viel. Zeker omdat we gewoon hebben gedaan wat we wilden en wat luxer hebben geslapen en gegeten omdat het ook onze vakantie was.

 2. Cor Zitvast

  12/03/2018 at 15:29

  ik moet zeggen helemaal niet zo duur en vindt het een mooi budget

  1. bmscratchtheworld

   12/03/2018 at 15:57

   Dankjewel Cor! Wij vonden/vinden het ook een erg mooi budget. En toch ook lekker vakantie gevierd.

 3. Evey

  20/03/2018 at 00:33

  Het budget valt me heel erg mee! Goed gedaan.

  1. bmscratchtheworld

   20/03/2018 at 11:26

   Dankjewel voor je reactie Evey! Fijn om te horen dat het je meevalt! Heb je Myanmar al op de planning staan?

Geef een reactie