Wie is BMscratchtheworld?

BM scratch the world, wij stellen ons even aan je voor! Bart & Michelle, officieel een stelletje sinds 24 juni 2014. Wij hebben elkaar leren kennen tijdens de studie management toerisme aan de NHTV. Na wat reizen en tripjes zowel apart als samen zijn we na het behalen van ons diploma een groter avontuur aangegaan. En nu hebben wij samen dit reisblog!

BM scratch the world

De naam van ons reisblog komt van onze hele leuke wereld kraskaart. Ondanks dat we apart van elkaar ook wat bestemmingen hebben bezocht hebben wij nu een kraskaart voor ons samen als stel. Welke landen wij samen hebben bezocht. En we hopen de komende jaren nog veel te ontdekken, te ervaren en te krassen!

Welke landen wij inmiddels hebben bezocht vind je hier op de website.

Zuid-Amerika

In februari 2016 vertrokken wij voor 5 maanden richting Zuid-Amerika, waar wij een fantastische tijd hebben gehad en de landen: Brazilië, Argentinië, Uruguay, Chili, Bolivia en Peru bezocht. Vele verhalen hebben wij opgeschreven middels een blog voor familie en vrienden. Maar hier ontdekte vooral Michelle een nieuwe hobby: schrijven.

Een eigen website

Na enthousiaste reacties is nu hier: onze eigen officiële website. Hierop zullen wij nieuwe blogverhalen posten (van eerdere en nieuwe lange en korte reizen) en daarnaast trips en tricks om zelf op reis te kunnen gaan. Want wie wilt nu niet deze prachtige planeet verder ontdekken?! Op dit moment wonen wij sinds maart 2017 in Leiden en aangezien deze plek totaal nieuw is voor ons beiden zullen wij ook deze gaan ontdekken en leuke tips met jou delen. Blijf ons dus volgen!

Meer over het team van BM Scratch the world
Michelle

Van kleins af aan maakte de wereld om mij heen al indruk toen ik erachter kwam dat de wereld meer bestond dan uit alleen Nederland. En toen mijn oma terug kwam van een vakantie in Nieuw-Zeeland wist ik het zeker: ik ga later de wereld over reizen. Ik ben het liefst te vinden op plekken waar niet zoveel andere (Nederlandse) toeristen te vinden zijn. Ik heb al veel plekken in Europa mogen zien en ben in 2014 op studiereis geweest naar Vietnam. Toen was het reisvirus aan!

Ik heb een hekel aan kou en onrecht en juist mega gek op de zon, talen en culturen. Ik ben wakker te maken voor drop en een nieuw vliegticket. Ik hou van speuren op internet naar de meest bijzondere en verborgen plekjes. Vind avontuurlijke activiteiten heerlijk en trek Bart altijd mee op nieuwe spannende activiteiten als raften, slapen in een tipi tent of ziplinen. Ik zal de meeste teksten op de website schrijven. Gewoon omdat het mijn passie is!

Bart

 

In 2009 ben ik voor 9 maanden naar Australië vertrokken. Sinds die tijd heb ik altijd weer ergens naar toe willen reizen maar buiten wat korte tripjes niet meer de stap genomen. Door samen met Michelle voor 5 maanden door Zuid-Amerika te trekken na ons afstuderen is het reisvirus weer helemaal aangewakkerd. Zeker nu ik ook als Cruise consultant werk bij Cruisewinkel.nl . Een iets andere prijsklasse dan wij in reizen maar genoeg inspiratie voor mooie bestemmingen.

Gek op historie en speciaal biertjes. Ik heb graag mensen om mij heen en ben dan ook erg benieuwd naar de mensen en verschillende culturen in de vele landen die wij willen bezoeken. Altijd blij maar soms iets minder blij als Michelle weer een “leuke” activiteit heeft bedacht op een bestemming. Ik hou niet zo van schrijven als Michelle maar geef mijn inbreng wanneer nodig en lees de artikelen altijd even door voordat ze geplaatst worden!

Note:

Verwacht van ons geen super professionele fotografie of filmpjes. Wij delen wat wij goed vinden om te delen, hetzelfde geldt voor het schrijven. Maar wij zijn zeer gemotiveerd om te leren. Wat je wel van ons mag verwachten? Vrolijke, gezellige en handige verhalen, (amateur) foto’s en filmpjes met zeker wat humor en zelfspot. Je mag van ons hard op lachend op je stoel zitten om de avonturen die wij nu weer beleefd hebben.

ENJOY !